Sposób przygotowania:
Pstrąg w czerwonej galarecie
Do garnka wlać wodę,dodać obrane warzywa ,kręgosłup ,łeb ryby, przyprawy .Gotujący się wywar posolić, dodać kucharka i gotować ok. pół godziny. Ze sprawionej,oczyszczonej ryby wyjąć mięso (,kręgosłup i łeb odkroić i dodać do wywaru). Skóra musi być w całości nie podziurawiona ,ponieważ będzie nam potrzebna.Mięso ryby,pokrojoną cebulę przepuścić przez maszynkę ,dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę.Żółtka utrzeć z masłem i wymieszać z mięsem ryby.Dodać bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą,pieprzem , gałką muszkatołową . Masę wymieszać z ubitym na sztywno białkiem i wypełnić nią skórę ryby.Rozcięcie na brzuchu i od głowy zaszyć.Rybę włożyć do gotującego się wywaru i gotować ok. godzinę czasu na bardzo malutkim ogniu. Rybkę wyjąć ,ostudzić i ułożyć na udekorowanym dowolnie półmisku. Wywar przecedzić ,chwilę gotować z białkiem,potem jeszcze raz przecedzić i wlać sok z buraków.Dodać żelatynę,dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do stężenia (ale nie całkowitego). Ugotowanego pstrąga polać gęstą galaretką i wstawić do lodówki ,aby całkowicie stężała .
agabi22
Smakowita
darmiona