La Maison to po francusku dom. Taki właśnie domowy, przytulny klimat panuje w tej nowo otwartej warszawskiej restauracji przy ulicy Chłodnej 15.
To niezwykłe miejsce łączy w sobie wszystko to co najlepsze w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Jest to pierwszy w stolicy koncept restauracji, w której znajdziemy trzy wzajemnie przenikające się strefy kulinarne. Zaczynamy od krainy francuskich słodyczy, wypiekanych na miejscu, tylko z francuskich składników, przez samego mistrza świata w cukiernictwie. Przepyszne eklerki, babeczki, torty i jedyne w Warszawie lody przyrządzane także tutaj, według oryginalnych włoskich receptur przechodzą do strefy śniadania i lunchu.
Prawdziwe francuskie śniadania, gorące, wypiekane na miejscu rano croissanty, aromat parzonej kawy, pyszna jajecznica, francuskie sery … aż trudno wymienić, co oferuje szef kuchni na dobry początek dnia.
Dla kogo?
W środku dnia, to miejsce zapełniane jest przez wielbicieli dobrej kuchni, która w bardzo przystępnej cenie oferuje pełen pyszny lunch. Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej znajdą tu zapachy wszystkich cudownych przypraw, które specjalnie sprowadzane są do restauracji z tego regionu. Kuszą też francuskie lekkie przystawki lunchowe. A całość kosztuje naprawdę mało. Od 22 zł za pełen lunch.
Strefa lunchowa, którą kochają pracownicy okolicznych biurowców, menedżerowie, wpadający tu na lunch z klientami, a także zagraniczni goście, odwiedzający Warszawę, zamienia się w kolacyjne królestwo Kucharzy La Maison. Gotują oni na oczach gości, w otwartej kuchni. Wielbiciele programu Top Chef spotkają tutaj jedną z uczestniczek ubiegłorocznego sezonu tego telewizyjnego show.
Dodatek do dań
Do kolacji La Maison, serwuje najbardziej wykwintne wina, sprowadzane z Francji, Włoch i Hiszpanii. To prawdziwa uczta dla wielbicieli tego trunku. Ale to nie koniec, bo La Maison, kocha także szampana, którego też tu znajdziecie.
Restauracja oferuje pełen zakres usług cateringowych i eventowych, skierowanych do firm oraz osób prywatnych.
Informacja prasowa
To niezwykłe miejsce łączy w sobie wszystko to co najlepsze w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Jest to pierwszy w stolicy koncept restauracji, w której znajdziemy trzy wzajemnie przenikające się strefy kulinarne. Zaczynamy od krainy francuskich słodyczy, wypiekanych na miejscu, tylko z francuskich składników, przez samego mistrza świata w cukiernictwie. Przepyszne eklerki, babeczki, torty i jedyne w Warszawie lody przyrządzane także tutaj, według oryginalnych włoskich receptur przechodzą do strefy śniadania i lunchu.
Prawdziwe francuskie śniadania, gorące, wypiekane na miejscu rano croissanty, aromat parzonej kawy, pyszna jajecznica, francuskie sery … aż trudno wymienić, co oferuje szef kuchni na dobry początek dnia.
Dla kogo?
W środku dnia, to miejsce zapełniane jest przez wielbicieli dobrej kuchni, która w bardzo przystępnej cenie oferuje pełen pyszny lunch. Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej znajdą tu zapachy wszystkich cudownych przypraw, które specjalnie sprowadzane są do restauracji z tego regionu. Kuszą też francuskie lekkie przystawki lunchowe. A całość kosztuje naprawdę mało. Od 22 zł za pełen lunch.
Strefa lunchowa, którą kochają pracownicy okolicznych biurowców, menedżerowie, wpadający tu na lunch z klientami, a także zagraniczni goście, odwiedzający Warszawę, zamienia się w kolacyjne królestwo Kucharzy La Maison. Gotują oni na oczach gości, w otwartej kuchni. Wielbiciele programu Top Chef spotkają tutaj jedną z uczestniczek ubiegłorocznego sezonu tego telewizyjnego show.
Dodatek do dań
Do kolacji La Maison, serwuje najbardziej wykwintne wina, sprowadzane z Francji, Włoch i Hiszpanii. To prawdziwa uczta dla wielbicieli tego trunku. Ale to nie koniec, bo La Maison, kocha także szampana, którego też tu znajdziecie.
Restauracja oferuje pełen zakres usług cateringowych i eventowych, skierowanych do firm oraz osób prywatnych.
Informacja prasowa