Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką
Na początek wszystkie składniki zalewy oprócz miodu i cebuli wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez około 5 min. Po lekkim wystudzeniu zalewy dodajemy miód i dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy a następnie kroimy w plastry cebulę. Umyty schab wkładamy do głębokiego naczynia obkładamy go cebulą i zalewamy zalewą tak aby schab był cały nią pokryty. Tak zamarynowany schab przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki w schabie robimy długim nożem dziurę wypełniając ją równomiernie masłem a następnie śliwkami. Tak przygotowany schab wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 190o przez około 45 min.
luna
elzbieta8960
iwi69
Tez tak sadze.
Jojo
msewka
edyta1