Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję.
Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo -kremowy Piątnicy, która jako jedyna firma w Polsce produkuje ser mascarpone. Produkt ma postać lekkiego, delikatnego kremu – wyglądem przypomina masło lub gęstą śmietanę. Cechuje go aksamitna konsystencja oraz delikatny, naturalnie mleczny, słodki smak.
Mascarpone ser śmietankowo-kremowy Piątnicy doskonale nadaje się do przygotowywania ciast oraz deserów, m.in. do przyrządzenia słynnego włoskiego tiramisu z kawą i amaretto. Produkt idealnie sprawdza się także podczas przygotowywania dań obiadowych, takich jak penne, czy naleśniki. Ze względu na swoją konsystencję, z powodzeniem zastępuje śmietanę w sosach do mięs, ryb i makaronu. Ponieważ Mascarpone ser śmietankowo -kremowy doskonale się rozprowadza, wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem, np. z odrobiną konfitur lub miodu.
Mascarpone ser śmietankowo-kremowy Piątnicy dostępny jest w wygodnym opakowaniu o gramaturze 250 oraz 500 g. Wewnątrz kubka, na spodniej stronie wieczka, zamieszczone zostały przepisy kulinarne z wykorzystaniem włoskiego specjału.
Średnia wartość odżywcza 100 g sera Mascarpone Piątnicy to 394 (kcal).
Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo -kremowy Piątnicy, która jako jedyna firma w Polsce produkuje ser mascarpone. Produkt ma postać lekkiego, delikatnego kremu – wyglądem przypomina masło lub gęstą śmietanę. Cechuje go aksamitna konsystencja oraz delikatny, naturalnie mleczny, słodki smak.
Mascarpone ser śmietankowo-kremowy Piątnicy doskonale nadaje się do przygotowywania ciast oraz deserów, m.in. do przyrządzenia słynnego włoskiego tiramisu z kawą i amaretto. Produkt idealnie sprawdza się także podczas przygotowywania dań obiadowych, takich jak penne, czy naleśniki. Ze względu na swoją konsystencję, z powodzeniem zastępuje śmietanę w sosach do mięs, ryb i makaronu. Ponieważ Mascarpone ser śmietankowo -kremowy doskonale się rozprowadza, wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem, np. z odrobiną konfitur lub miodu.
Mascarpone ser śmietankowo-kremowy Piątnicy dostępny jest w wygodnym opakowaniu o gramaturze 250 oraz 500 g. Wewnątrz kubka, na spodniej stronie wieczka, zamieszczone zostały przepisy kulinarne z wykorzystaniem włoskiego specjału.
Średnia wartość odżywcza 100 g sera Mascarpone Piątnicy to 394 (kcal).
Gość
Henia
Gość
Gość
Gość