Mrożona zupa grzybowa na Święta

Entliczek, pentliczek, wigilijny stoliczek… Pierogi? Z kapustą. Karp? Po żydowsku. Śledzie? W śmietanie. Kompot? Z suszu owocowego. A jak zupa, to tylko grzybowa POLTINO...

         
ocena: 3/5 głosów: 2
Mrożona zupa grzybowa na Święta
W tym roku święta spędzasz u teściów. Każdy z gości musi przygotować wigilijny smakołyk. Zastanawiasz się, jak zachwycić bliskich pysznym smakiem tradycyjnej potrawy? Przyrządź aromatyczną, domową zupę z leśnych grzybów. Wystarczy, że sięgniesz po mrożoną zupę z prawdziwków POLTINO, a w 10 minut zdobędziesz serca całej rodziny...

Mrożona zupa grzybowa POLTINO to pochodzące wyłącznie z polskich ziem podgrzybki, marchew, cebula, pietruszka, ziemniaki, natka pietruszki oraz gotowany makaron. Wystarczy wlać do garnka 3 szklanki wody i zagotować. Następnie wrzucić (bez rozmrażania) zawartość torebki, dodać kostkę rosołową i gotować przez ok. 10 minut. Na koniec dodać łyżkę śmietany i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe.

POLTINO to marka najwyższej jakości mrożonek, należąca do jednego z największych polskich producentów Hortino ZPOW Leżajsk sp. z o.o. Produkty owocowo - warzywne POLTINO cieszą się uznaniem wśród handlowców i konsumentów zarówno w Polsce jak i za granicą. Ich producent jest zdobywcą wielu nagród i wyróżnień w konkursach ogólnopolskich.