Śliwki to letnie owoce, które świetnie spisują się jako dodatek do ciast i dań jesienią czy zimą. Kilka porad jak przyrządzić pyszne marynaty śliwkowe:
Po pierwsze: przygotuj pyszne twarde, nieprzejrzałe węgierki, ocet,cukier, goździki, oraz cynamon.
PO drugie: przygotuj czysty duży słój, wyszoruj i przebierz śliwki
Po trzecie: zalewą zalewaj śliwki przez trzy dni - zlewając i zagotowując tą którą zalałeś je pierwszego dnia
Po czwarte: słoiki szczelnie zakręcaj, odwróć je do góry dnem i zostaw w tej postaci do ostygnięcia
Po pierwsze: przygotuj pyszne twarde, nieprzejrzałe węgierki, ocet,cukier, goździki, oraz cynamon.
PO drugie: przygotuj czysty duży słój, wyszoruj i przebierz śliwki
Po trzecie: zalewą zalewaj śliwki przez trzy dni - zlewając i zagotowując tą którą zalałeś je pierwszego dnia
Po czwarte: słoiki szczelnie zakręcaj, odwróć je do góry dnem i zostaw w tej postaci do ostygnięcia