Sposób przygotowania:
Śliwkowy miodownik
CIASTO:Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta. Całość zagniatamy . Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część oddzielnie wałkujemy i wykładamy na przygotowane blaszki. Ciasto nakłuwamy widelcem i osobno pieczemy (około 15 min każdy blat w 180°C).Po upieczeniu placki studzimy. MASA: Śliwki namaczamy na około 12 godzin w alkoholu. Po tym czasie odcedzamy je i kroimy na mniejsze części. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej połowie rozpuszczamy budyń, mąkę oraz żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Ugotowany budyń studzimy. Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości gotującej wody. Studzimy.Masło ucieramy. Do utartego dokładamy stopniowo budyń. Do gotowej masy dokładamy kakao. Dokładnie mieszamy, a następnie dokładamy pokrojone śliwki. Całość mieszamy. Gotową masą przekładamy miodowe placki. Gotowy placek oblewamy polewą. Całość posypujemy mielonymi orzechami.