Już 13 i 14 października, podczas targów Natura Food odbędą się warsztaty wykładowo-degustacyjne, czyli Laboratoria Smaku. Poprowadzą je Zbyszek Kmieć i Gieno Mientkiewicz, a podczas warsztatów uczestnicy będą zarówno słuchać o produktach które powstały zgodnie z filozofią Slow Food, jaki również ich próbować.
Warsztaty zostaną podzielone na bloki tematyczne:
Od paprykarza do kawioru. Jak utrwalić rybę? – uczestnicy dowiedzą się jak na różne sposoby można konserwować ryby.
Wódka i zakąska – podczas których zostaną obalone mity dotyczące polskich wódek, jak również zaproponowane zostaną ciekawe zakąski do nich.
Sery i zdrowie – celem warsztatu będzie prezentacja poszczególnych polskich serów.
Polskie Wina – czyli jak polscy winiarze walczą z klimatem oraz warsztaty gotowania z winem.
Uwaga! Uczestnictwo w warsztatach jest płatne, a liczba miejsc ograniczona!
Więcej informacji na stronie.
Slowfoodowe Laboratoria Smaku w Łodzi
Laboratoria Smaku w duchu Slow Food prowadzone przez Zbyszka Kmiecia i Giena Mientkiewicza odbędą się 13 i 14 października w Łodzi podczas targów Natura Food.
ocena: 5/5 głosów: 2