Slowfoodowe Laboratoria Smaku w Łodzi

Laboratoria Smaku w duchu Slow Food prowadzone przez Zbyszka Kmiecia i Giena Mientkiewicza odbędą się 13 i 14 października w Łodzi podczas targów Natura Food.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Slowfoodowe Laboratoria Smaku w Łodzi

Już 13 i 14 października, podczas targów Natura Food odbędą się warsztaty wykładowo-degustacyjne, czyli Laboratoria Smaku. Poprowadzą je Zbyszek Kmieć i Gieno Mientkiewicz, a podczas warsztatów uczestnicy będą zarówno słuchać o produktach które powstały zgodnie z filozofią Slow Food, jaki również ich próbować.

Warsztaty zostaną podzielone na bloki tematyczne:

Od paprykarza do kawioru. Jak utrwalić rybę?
– uczestnicy dowiedzą się jak na różne sposoby można konserwować ryby.

Wódka i zakąska
– podczas których zostaną obalone mity dotyczące polskich wódek, jak również zaproponowane zostaną ciekawe zakąski do nich.

Sery i zdrowie – celem warsztatu będzie prezentacja poszczególnych polskich serów.

Polskie Wina – czyli jak polscy winiarze walczą z klimatem oraz warsztaty gotowania z winem.

Uwaga! Uczestnictwo w warsztatach jest płatne, a liczba miejsc ograniczona!

Więcej informacji na stronie.