Przy eleganckim długim stole ustawionym wzdłuż sopockiego Molo pojawią się sławy kulinarne, artyści, politycy i młodzi zdolni pasjonaci gotowania. Wszyscy respektując zasady Slow Food oraz założenia festiwalowego menu będą serwowali pyszne degustacyjne przekąski dla wszystkich chętnych gości.
Na stole wśród wielu propozycji kulinarnych znajdą się: makarony robione na miejscu, dania z ryb bałtyckich, dania z ryb dalekomorskich, dania mięsne, dania afrykańskie, greckie, kaszubskie, południowo-europejskie, japońskie, francuskie, dania egzotyczne, desery, zupy, regionalne piwo, różnorodne wypieki nawet jadalne arcydzieła.
Pojawi się również firmowa potrawa kurortu tzw. „Sopocki śledzik” i wiele pysznych produktów z regionu.
Wśród kucharzy zawodowców pojawią się poszukiwacze smaków, mistrzowie celebryci, pasjonaci jedzenia, szaleńcy, dla których gotowanie i zgłębianie tajemnic kulinarnych jest filozofią życia i źródłem dobrego samopoczucia.
Więcej informacji na stronie sopotodkuchni.pl
zbysiowa