Aby dania z rusztu były smaczne i aromatyczne warto wzbogacić je sosami, a najlepiej zdrowymi i naturalnymi pastami warzywnymi - np. Relish. Moze ona stanowić zarówno zimny dodatek serwowany wraz z daniem, jak i składnik marynat. Gotowy, gęsty sos przyrządzony na bazie świeżych warzyw znajdziemy w ofercie chorwackiej Podravki.
Miłośnikom wyrazistego smaku Podravka poleca pastę Relish, przyrządzoną na bazie kwaszonych ogórków , papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale smakuje z panierowanymi i pieczonymi mięsami. Pasta może być również serwowana na zimno, jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Cena słoiczka 200 g to ok. 5,50 zł.
Miłośnikom wyrazistego smaku Podravka poleca pastę Relish, przyrządzoną na bazie kwaszonych ogórków , papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale smakuje z panierowanymi i pieczonymi mięsami. Pasta może być również serwowana na zimno, jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Cena słoiczka 200 g to ok. 5,50 zł.