Czasami, gdzieś daleko i głęboko schowamy mięso np. schab. Przekopując lodówkę natykamy się na niego i o o .... mięso zaczyna brzydko pachnieć i nadaje się aby je natychmiast zrobić, a my mamy zaplanowane na obiad akurat leniwe pierogi.
Nie martw się, jest na to sposób.... Wystarczy namoczyć nasz schab w mleku na 4-6 godzin, następnie zapanierować w cebuli i wrzucić znów do lodówki. Następnego dnia upiecz lub zrób kotlety, jak lubisz. Gwarantuję, że pozbędziesz się w ten sposób brzydkiego zapachu ze schabu ( najczęstszą przyczyną jest krew, która znajduje się w mięsie i jeśli leży 2 dni to samoistnie wypływa).
Nie martw się, jest na to sposób.... Wystarczy namoczyć nasz schab w mleku na 4-6 godzin, następnie zapanierować w cebuli i wrzucić znów do lodówki. Następnego dnia upiecz lub zrób kotlety, jak lubisz. Gwarantuję, że pozbędziesz się w ten sposób brzydkiego zapachu ze schabu ( najczęstszą przyczyną jest krew, która znajduje się w mięsie i jeśli leży 2 dni to samoistnie wypływa).