Sposób przygotowania:
Tarta szpinakowa z fetą i suszonymi pomidorami
CIASTO Mąkę przesiać na stolnicę. Zrobić w niej wgłębienie włożyć w nie masło, wsypać sól, cukier i wbić jajko. Powoli zagarniać mąkę ugniatają ostrożnie, aż ciasto będzie miało ziarnistą konsystencję. Wlać wodę. Delikatnie wyrobić ciasto. Utworzyć z niego kulę. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na 20 min. Po wyjęciu z lodówki, wstawić do piekarnika na 15 min. w 180 *C FARSZ Szpinak poddusić na maśle (Ok. 15 min.) Dodać odrobinę śmietanki, sól, pieprz i czosnek. W misce rozbić 2 jajka i dodać do nich pozostałą część śmietanki. Pomidory pokroić w paski. Fetę pokroić w kostkę. TARTA Na podpieczone i ostudzone ciasto wyłożyć równomiernie szpinak. Obłożyć pomidorami. Zalać masą jajeczną. Całość posypać równomiernie fetą. Wstawić do piekarnika na 30 min w temperaturze 180*C Jedząc myśleć o piaszczystej plaży i szumie morza.