Poznań zaprasza
Tegoroczny jarmark poznański odbędzie się na Starym Rynku, na którym zagoszczą potrawy polskie i europejskie. W ciągu czterech dni tej hucznej imprezy radować się będą nie tylko oczy i podniebienia, lecz także słuch. Otóż, degustacja potraw odbędzie się przy akompaniamencie muzyki folkowej, jazzowej, bluesowej oraz klasycznej. Hitem dla smakoszy będą popisowe dania kuchni węgierskiej, litewskiej i francuskiej.
Za ważny punkt programu należy uznać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni oraz kucharzy poznańskich restauracji, prezentacje produktów regionalnych, jaki i tradycyjnych, a dodatkowo występy gości specjalnych - prezenterów programów kulinarnych.
Dla najmłodszych i dla dorosłych
Program czterodniowej imprezy przewidział coś specjalnego dla małych smakoszy. Podczas festiwalu odbędą się liczne warsztaty skierowane do najmłodszych gości. Ich celem będzie przekazanie informacji o lokalnych produktach oraz propagowanie zdrowego odżywiania. Wszystkie warsztaty przybiorą formę gier i zabaw. Dorośli natomiast będą mieli do dyspozycji warsztaty kulinarne z uwzględnieniem obecnych trendów, pokazy live-cooking, oraz laboratoria smaku.
Zdjęcie: FOTOLIA
Zapraszamy na więcej
Na festiwalu nie zabraknie również konkursów dla profesjonalistów oraz amatorów. Szefowie kuchni będą mogli zmierzyć się ze słynną golonką po wielkopolsku. Natomiast amatorzy staną do walki o tytuł Polskiej Nalewki Roku. Podczas festiwalu ponadto, odbędą się liczne konferencje, pokazy i inne wydarzenia tematyczne.
Więcej informacji możecie uzyskać na stronie www.ofds.pl
Tegoroczny jarmark poznański odbędzie się na Starym Rynku, na którym zagoszczą potrawy polskie i europejskie. W ciągu czterech dni tej hucznej imprezy radować się będą nie tylko oczy i podniebienia, lecz także słuch. Otóż, degustacja potraw odbędzie się przy akompaniamencie muzyki folkowej, jazzowej, bluesowej oraz klasycznej. Hitem dla smakoszy będą popisowe dania kuchni węgierskiej, litewskiej i francuskiej.
Za ważny punkt programu należy uznać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni oraz kucharzy poznańskich restauracji, prezentacje produktów regionalnych, jaki i tradycyjnych, a dodatkowo występy gości specjalnych - prezenterów programów kulinarnych.
Dla najmłodszych i dla dorosłych
Program czterodniowej imprezy przewidział coś specjalnego dla małych smakoszy. Podczas festiwalu odbędą się liczne warsztaty skierowane do najmłodszych gości. Ich celem będzie przekazanie informacji o lokalnych produktach oraz propagowanie zdrowego odżywiania. Wszystkie warsztaty przybiorą formę gier i zabaw. Dorośli natomiast będą mieli do dyspozycji warsztaty kulinarne z uwzględnieniem obecnych trendów, pokazy live-cooking, oraz laboratoria smaku.
Zdjęcie: FOTOLIA
Zapraszamy na więcej
Na festiwalu nie zabraknie również konkursów dla profesjonalistów oraz amatorów. Szefowie kuchni będą mogli zmierzyć się ze słynną golonką po wielkopolsku. Natomiast amatorzy staną do walki o tytuł Polskiej Nalewki Roku. Podczas festiwalu ponadto, odbędą się liczne konferencje, pokazy i inne wydarzenia tematyczne.
Więcej informacji możecie uzyskać na stronie www.ofds.pl