Włoska oliwa z oliwek

  • 4

Extra Vergin Carapelli jest, jak sama nazwa wskazuje dziewicza i zawiera najcenniejsze oliwkowe składniki.

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Włoska oliwa z oliwek
Oliwa Extra Vergin Carapelli jest tłoczona na zimno i tylko raz. W praktyce oznacza to, że oliwa pozostaje w stanie naturalnym i nie jest później obrabiana mechanicznie, czyli nie jest podgrzewana. Dzięki procesowi pierwszego tłoczenia na zimno, w temperaturze pokojowej oliwa Carapelli zawdzięcza najcenniejsze walory smakowe i zdrowotne. Zawarte w niej jednonienasycone kwasy tłuszczowe i kwas oleinowy mają dobroczynne działanie na organizm człowieka. Oliwa z oliwek bogata jest w związki mineralne, przede wszystkim fosfor, potas i żelazo, a także witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C i E. Dzięki temu spowalnia rozwój miażdżycy, obniża ilość złego i podnosi poziom dobrego cholesterolu, zapobiega tworzeniu się wolnych rodników, a nawet redukuje ryzyko zachorowań na astmę.

Nie bez przyczyny od wieków oliwa z oliwek uznawana jest za symbol zdrowia i urody.

Oliwa Extra Vergin Carapelli ma nieograniczone możliwości zastosowania. Można ją używać praktycznie do wszystkiego. Idealna do smażenia i marynowania mięs, wyśmienicie nadaje się również do wszelkich potraw z makaronów oraz ryb i owoców morza.

Dla niewybrednych kulinarnie Carapelli posłuży po prostu do skrapiania sałaty. Doskonale sprawdza się również w najprostszej postaci - wystarczy zamoczyć w niej chleb i przegryzać go pomidorami posypanymi bazylią. Wyśmienite danie.

Carapelli to sprawdzona i potwierdzona tradycją oraz certyfikatami włoska jakość.

Warto zaufać firmie, która w swoich strukturach ma specjalnie powołaną fundację non profit z komitetem naukowym na rzecz badań nad oliwą Extra Vergin. Fundacja zajmuje się prowadzeniem badań nad właściwościami odżywczymi oliwy Extra Vergin poprzez sponsorowanie konkretnych projektów uniwersyteckich.
Półlitrowa butelka Carapelli Extra Vergin kosztuje około 24 zł.

Dystrybutor: North Coast S.A.