Sposób przygotowania:
Zapiekanka ze szpinakiem i mięsem mielonym
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Przyprawione mięso smażymy na odrobinie oliwy czosnkowej. Do podsmażonego mięsa dokładamy pokrojoną w piórka cebulę czerwoną. Dusimy. Szpinak rozmrażamy, przesmażamy na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 100ml śmietany mieszamy z sosem Knorr i mieszankę dodajemy do szpinaku. Mieszamy i gotujemy około 1 minuty. Odstawiamy. Ser feta kroimy w kostkę. Ser w plasterkach kroimy na paski. Składamy zapiekankę: na ugorowany makaron kładziemy usmażone mięso mielone z cebulą, około 100ml śmietany mieszamy z ulubionymi przyprawami, całość wylewamy na mięso i makaron, wysypujemy ser feta i całość przykrywamy szpinakiem. Na wierzch kładziemy paski sera żółtego. Całą zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 25 minut.