Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon

  • 1

Groupon ponownie zachęca Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Na łowców nowych smaków czeka 70 restauracji w 15 miastach

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon
fot. Tydzień Restauracji 2014

Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji - największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja.

Chcemy zachęcić Polaków do jedzenia posiłków poza domem – likwidując możliwie największą liczbę małych barier, które zniechęcają nas przed odwiedzaniem restauracji. Jeszcze przed wyjściem wiemy ile wydamy i mamy pewność, że nasze gusta zostaną zaspokojone. Mogę zaryzykować tezę, że w trakcie inicjatywy – w tym konkretnym tygodniu – gotowanie w domu będzie zupełnie nieopłacalne – mówi Aniela Hejnowska, Dyrektor Zarządzająca Groupon w Polsce. Sam koszt półproduktów, które pozwalałyby na przygotowanie choćby zbliżonego smakowo menu z pewnością przewyższy wydatek na kilka grouponów, nie wspominając o korzyściach w postaci czasu i przyjemności dla podniebienia podczas degustacji dań najlepszych szefów kuchni w Polsce.

https://gotujmy.pl/work/privateimages/sources/2014/05/09/imgx2av7b.jpg

Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw. Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski – Powiedział Tomasz Jakubiak - W ciągu kilku dni można spróbować kuchni hinduskiej, francuskiej czy chińskiej oraz słynnych klasyków Groupon – smaków amerykańskich i japońskich – po Tygodniu Restauracji liczymy na nowych "foodies", którzy z zaangażowaniem jeszcze bardziej  wzmocnią rynek restauracyjny w Polsce.  

Tydzień Restauracji to również premiery i możliwość demonstracji możliwości nowych  partnerów.

Oprócz słynnych i uznanych restauracji – weteranów Tygodnia Restauracji: Ohh! Sushi & Grill, The Mexican, Restauracja Chimera czy Cosa Nostra w Krakowie, w tej edycji można będzie spróbować potraw między innymi w Bydło i Poidło i Muu Muu w Warszawie, Papaya Sushi, Gospoda Polska i Restauracja Fanaberia na Śląsku.

Pełna lista restauracji biorących udział w III edycji Tygodnia Restauracji Groupon dostępna jest na stronie www.groupon.pl.