Niska zawartość tłuszczu, duża zawartość białka, łatwa przyswajalność i lekkostrawność to tylko niektóre z powodów, dla których mieszkańcy Kalifornii, amatorzy niskokalorycznych diet, pokochali indyka. Na zajęciach Mięsolubni: indyk – luzowanie, porcjowanie, filetowanie oraz pasztet z indyka w szynce włoskiej, makaron papardelle z indykiem, z mango i chili, czy nowojorskie bajgle z indykiem. Łukasz Konik, szef kuchni hotelu Brant nauczy także uczestników, jak przygotowywać indyka do wiosennych sałatek.
Miłośnicy kulinarnych podróży będą mogli wybrać się na warsztaty kuchni tajskiej z Yeunsu Lee, zajęcia kuchni indyjskiej z Preethą Nair czy warsztaty włoskie, poświęcone kuchni Toskanii z Alfredo Boscoli i Leonardo Masi.
CookUp przygotowało też wyjątkowe warsztaty dla wszystkich, którzy chcą zrobić oryginalny prezent dla swojej mamy z okazji Dnia Matki. Podczas 3-godzinnych zajęć z Alfredo Boscolo i Leonardo Masi, wspólnie z mamą przygotujesz uroczysty włoski obiad. W programie: szparagi z sosem zabajone, indyk w sosie śmietankowo-gorgonzolowym z sałatką oraz bonet (deser czekoladowy z amaretti).
Więcej informacji: www.cookup.pl lub https://www.facebook.com/CookUpStudio
Słodkie, słone, sezonowe, czyli inspirujące, wiosenne warsztaty kulinarne w CookUp
Jeśli szukasz pomysłu na spożytkowanie wiosennej energii, weź udział w warsztatach kulinarnych w CookUp. W maju do wyboru kuchnia tajska, włoska, street food, warsztaty z przygotowania owoców morza, chleba, tart, tortów, czy indyka oraz wyjątkowe włoskie gotowanie z okazji Dnia Matki.
ocena: 4/5 głosów: 3