Szynka serrano

Dania gotowe « poprzedni | następny »
hgg - Porady kulinarne: Szynka serrano offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Szynka serrano
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

W ofercie sklepu lap-pol jest wiele rodzajów szynek, a wśród nich również najpopularniejsze na świecie katalońskie serrano.


Sklep lap-pol.pl „Przygody ze smakiem” zajmuje się od lat wyszukiwaniem i wprowadzaniem na rynek unikalnych produktów mięsnych, które cechuje niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Podstawowym warunkiem, jaki muszą spełniać produkty, aby zostały włączone do starannie dobranej oferty sklepu to wysoka jakość oraz skład całkowicie wolny od konserwantów.

Serrano to szynki długodojrzewające, powstają w kilkunastomiesięcznym procesie dojrzewania i suszenia. Urzekają swoim smakiem i aromatem. Z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie klientów szynkami dojrzewającymi, zwłaszcza w miesiącach od maja do sierpnia zdecydowanie wzrasta ilość zamówień na tego rodzaju wędliny.” – mówi Marcin Łapot, właściciel firmy Łap-Pol.

Wyrabiane w Katalonii serrano dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje specjalny smak, kruchość i aromat. To rodzaj szlachetnych wędlin wyrabianych z mięsa wieprzowego. Jak każda szynka długodojrzewająca przechodzi całkowicie naturalny proces dojrzewania i podsuszania, traci wówczas prawie 50% swojej wagi. Szynki serrano znane są ze swej delikatności. To wędliny bardzo dietetyczne o bogatej wartości odżywczej – zawierają dużą ilość witamin z grupy B oraz około 30% więcej protein niż świeże mięso, czy inne przetwory mięsne. Najsłynniejsze szynki serrano to wyroby pochodzące z hiszpańskiej Katalonii, popularne i cenione przez smakoszy na całym świecie.
Szynka serrano jest składnikiem wielu wykwintnych dań, przekąsek i sałatek takich, jak cielęcina z serrano i pesto spaghetti, polędwica z prawdziwkami i szynką serrano, szynka serrano z melonem i kremem pieprzowym.
W ofercie sklepu Łap-pol.pl serrano dostępne jest w różnych postaciach: pakowane w plastrach, w kawałkach o wadze około 1kg oraz dla podmiotów gastronomicznych dostępne także w całości z kością i bez kości.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Szynka serrano  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane