Zupełnie jedyny pokaz krojenia tuńczyka zorganizował Krzysztof Mazur i mistrz sushi Paweł Wiktorek z firmy Cominport. Pokaz robienia świeżego sashimi na rzeźbach lodowych oraz sushi: nigiri, futomaki, rosomaki, temaki przygotował Alon Than z warszawskiej restauracji Izumi.
Publika dosłownie oblepiła szczelnie miejsce pokazu, każdy chciał zrobić chociaż 1 zdjęcie. Mnie także udało się uwiecznić to wydarzenie na zdjęciach. Po przygotowaniu można było degustować praktycznie do woli – mięsa było dostatek. Alon i Alicja Than zorganizowali także warsztaty przyrządzania sushi.
Atrakcji dostarczyła dorocznie odbywająca się we wrześniu na Torze Wyścigów w Warszawie impreza kulinarna Open Wine & Food Day, która jest niezwykłą okazją do degustacji wyśmienitych win i potraw najlepszych restauracji z całej Polski. Podczas niedzieli festiwalowej można także uczestniczyć w wielu unikalnych warsztatach, pokazach i prezentacjach kulinarnych, ale przede odkrywać niezwykłe i niepowtarzalne smaki. Kolejne relacje z tej imprezy już niebawem na portalu gotujmy.pl
Halny
Tit