Od poniedziałku 21 stycznia o 21:00 powraca program, w którym zawodowi kucharze walczą o tytuł mistrza kuchni. Ten ekscytujący cykl śledzi poszukiwania młodego kucharza, który poradzi sobie z największymi nawet wyzwaniami, jakie niesie praca w profesjonalnej kuchni.
Słynny zdobywca dwóch gwiazdek Michelina, Michel Roux Junior oraz juror programu Gregg Wallace oceniają poczynania uczestników programu. Wyborów pomaga im dokonywać zaufana asystentka Michela, Monica Galetti.
Kto z młodych kucharzy wykaże się umiejętnościami, zaangażowaniem i znakomitym wyczuciem smaku? Kto ma szansę na zdobycie gwiazdki w przewodniku Michelina? W ciągu sześciu tygodni młodzi szefowie kuchni przechodzą kolejne etapy eliminacji, odtwarzając dania, przyrządzane przez Michela. W końcu na placu boju zostaje zwycięzca.
W tej serii uczestnicy konkursu będą musieli przygotować żeberka jagnięce na sposób francuski; upiec klasyczny koszyczek nougatine, wypełnić go owocami i kremem Chantilly, a potem podać z nitkami karmelu... A także poradzić sobie z gotowaniem w kuchniach najlepszych restauracji – The Kitchin, The Dining Room w Whatley Manor oraz w duńskiej Nomie.
Od łososia w sosie szczawiowym, po kaczkę pieczoną z wiśniami – kucharze muszą się wykazać pomysłowością, doświadczeniem i profesjonalizmem, i udowodnić, że godni są walczyć o miano mistrza kuchni.
Słynny zdobywca dwóch gwiazdek Michelina, Michel Roux Junior oraz juror programu Gregg Wallace oceniają poczynania uczestników programu. Wyborów pomaga im dokonywać zaufana asystentka Michela, Monica Galetti.
Kto z młodych kucharzy wykaże się umiejętnościami, zaangażowaniem i znakomitym wyczuciem smaku? Kto ma szansę na zdobycie gwiazdki w przewodniku Michelina? W ciągu sześciu tygodni młodzi szefowie kuchni przechodzą kolejne etapy eliminacji, odtwarzając dania, przyrządzane przez Michela. W końcu na placu boju zostaje zwycięzca.
W tej serii uczestnicy konkursu będą musieli przygotować żeberka jagnięce na sposób francuski; upiec klasyczny koszyczek nougatine, wypełnić go owocami i kremem Chantilly, a potem podać z nitkami karmelu... A także poradzić sobie z gotowaniem w kuchniach najlepszych restauracji – The Kitchin, The Dining Room w Whatley Manor oraz w duńskiej Nomie.
Od łososia w sosie szczawiowym, po kaczkę pieczoną z wiśniami – kucharze muszą się wykazać pomysłowością, doświadczeniem i profesjonalizmem, i udowodnić, że godni są walczyć o miano mistrza kuchni.