"Pamiętam przygotowywane przez babcię knedle z węgierkami posypane cukrem pudrem i kompot śliwkowy!" - wspomina serialowa aktorka. W wywiadach opisuje się jako osoba, która przywiązuje dużą wagę do tego co je - aby było zdrowe, naturalne, bogate w witaminy i smaczne. Uwielbia podróże podczas których zawsze stara się jeść lokalne produkty - podczas wakacji w Toskanii zachwycała się befsztykiem po florencku i tamtejszym Chianti.
Dzisiaj prezentujemy jej ulubiony deser, czyli śliwki w syropie klonowym.
Składniki:
- 5 śliwek
- 3 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki wody
- sok z połowy cytryny
- laska cynamonu
Sposób wykonania:
1. Śliwki, syrop klonowy, wodę, sok z cytryny i laskę cynamonu przełóż do garnka. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Owoce powinny zmięknąć, ale zachować swój kształt. Po tym czasie zdejmij naczynie z ognia, wyjmij laskę cynamonu.
2. Śliwki przełóż do pucharków z odrobiną sosu. Posyp orzeszkami pinii.
Dzisiaj prezentujemy jej ulubiony deser, czyli śliwki w syropie klonowym.
Składniki:
- 5 śliwek
- 3 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki wody
- sok z połowy cytryny
- laska cynamonu
Sposób wykonania:
1. Śliwki, syrop klonowy, wodę, sok z cytryny i laskę cynamonu przełóż do garnka. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Owoce powinny zmięknąć, ale zachować swój kształt. Po tym czasie zdejmij naczynie z ognia, wyjmij laskę cynamonu.
2. Śliwki przełóż do pucharków z odrobiną sosu. Posyp orzeszkami pinii.