

Jak podawać budyń ?
Taki pyszny deser ale jak go podać?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Taki pyszny deser ale jak go podać?
Taka malutka a tyle potrafi!
Chcesz spróbować chleba kurpiowskiego, oscypka? Jeśli tak, to w pierwszych dniach września udaj się na Jarmark Produktów Regionalnych.
Słonecznikowy czy rzepakowy? Przeczytaj nasz krótki poradnik i dowiedz się, jak wybrać to, co najlepsze do gotowania.
Marcin Mnich tzw. Monku - rewelacyjny barman z Casa To Tu serwuje dla nas drinki.
Niteczki czekolady na cieście i talerzu.
Dłużej masz świeżutkie ciasto
Ciasto lżej strawne i smaczniejsze.
Smaczne i kruche ciasto
- Nasze prababki gotowały wg pięciu przemian intuicyjnie, bo zgodnie z naturą. Dowodem na to są stare książki kucharskie – mówi Anna Krasucka z PIĘĆ SMAKÓW.