Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bigos

  • 42
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku.

Bigos

Składniki:

Bigos

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Słodką kapustę i obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić na małe kawałki, smażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.

Tagi:

kielbasa bigos