Chrupiące Buraczki winegret

  • 1

Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Buraczki winegret to niskokaloryczne chipsy warzywne, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze warzyw...

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Chrupiące Buraczki winegret
Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Buraczki winegret to niskokaloryczne chipsy warzywne, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze warzyw. Wytwarzane są ze świeżych buraków najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia buraków, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne.

ROLA BŁONNIKA jest nieoceniona. Wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie organizmu pobudzając pracę jelit i ułatwia prawidłową przemianę materii.

BŁONNIK wspiera proces rozpuszczania i wypłukiwania produktów ubocznych trawienia pozostających w układzie pokarmowym, powoduje uczucie sytości i doskonale miesza się z pożywieniem sprawiając, że organizm pochłaniania mniej tłuszczów.

Kamis Fit up!™ Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami, które przygotujesz stosując produkty z linii Kamis Fit up!: Sosy Sałatkowe i mieszanki przyprawowe.

Chipsy warzywne są pyszną przekąską zamiast wysokokalorycznych i niezdrowych słonych i słodkich przekąsek.

Burak ćwikłowy jest zasadotwórczy, zawiera duże ilości związków cukru, pektyn, karotenoidów, antocyjanów, kwasów organicznych (jabłkowego, cytrynowego i szczawiowego), witamin (najwięcej C, B2 i prowitaminy A) oraz związków mineralnych, w tym związków wapnia, żelaza, potasu, sodu, i magnezu. Ze względu na dużą zawartość błonnika korzeń buraka jest dobrym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego i przeciwdziałającym zaparciom. Zawiera również witaminy z grupy B, witaminę C oraz prowitaminę A. Burak ma również zastosowanie przy leczeniu niedokrwistości wynikającej z braku żelaza, anemii oraz nadciśnienia tętniczego.
Czerwonofioletową barwę nadają mu betacyjany. Związki te pełnią ważną rolę w profilaktyce nowotworowej. Buraki mają niewielką ilość witaminy B1 i C. Zawierają około 10% cukru, do 2% białka i dużą ilość składników mineralnych, dzięki czemu są właśnie zasadotwórcze.
100 g buraków zawiera: 300 mg potasu, 84 mg sodu, 25 mg wapnia, 15 mg magnezu, 3,2 mg fosforu, 0,4 mg żelaza i cynku. Działają odkwaszająco na organizm neutralizują kwasotwórcze działanie mięs i słodyczy.

Składniki: burak ćwikłowy - 98%, suszony koncentrat jabłka, regulator kwasowości: dwuoctan sodu, kwas cytrynowy; musztarda w proszku (gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), laktoza, suszony koncentrat czosnku, suszony ekstrakt pieprzu.

Masa netto 20g.

Fit up!™ każdego dnia!