Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Jabłko z cynamonem to niskokaloryczne chipsy owocowe, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze owoców. Wytwarzane są ze świeżych jabłek najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia jabłek, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne.
Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Jabłko z cynamonem wzbogacone jest witaminą C, która wspomaga odporność organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz bierze udział w syntezie hormonów. Chrupiące Jabłko z cynamonem doprawione jest niezwykle aromatyczną przyprawą - cynamonem, która poza tym, że doskonale uzupełnia słodki smak jabłka, ma lekkie działania rozkurczające.
ROLA BŁONNIKA jest nieoceniona. Wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie organizmu pobudzając pracę jelit i ułatwia prawidłową przemianę materii.
BŁONNIK wspiera proces rozpuszczania i wypłukiwania produktów ubocznych trawienia pozostających w układzie pokarmowym, powoduje uczucie sytości i doskonale miesza się z pożywieniem sprawiając, że organizm pochłaniania mniej tłuszczów.
Chipsy owocowe są pyszną przekąską ‘na słodko’ mimo, że nie zawierają cukru!
Kamis Fit up!™ Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami, które przygotujesz stosując produkty z linii Kamis Fit up!: Sosy Sałatkowe i mieszanki przyprawowe.
Jabłka są owocami niskokalorycznymi -100 g to tylko 30-50 kalorii. Ale nie jest to jedyna jego zaleta. Najcenniejsze w jabłku jest to, że zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin takich, jak: witamina C - która wspiera system odpornościowy, witamina A, magnez skutecznie wzmacniający układ nerwowy, potas obniżający ciśnienie, wapń i krzem, które korzystnie wpływają na włosy i paznokcie. Ale niewątpliwie największym dobrodziejstwem dla organizmu jest błonnik w postaci pektyn. Mówiąc obrazowo, działają one jak miotła i wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne, pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu. Jabłko także uważane jest za wielkiego przyjaciela serca, ponieważ działa wzmacniająco na jego mięsień. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego, miażdżycy i sklerozie.
Rajski owoc także "myje zęby" i jeżeli nie mamy możliwości umycia zębów w danej chwili, zjedzmy wtedy jabłko, a pektyny na pewno nie dopuszczą do rozwoju bakterii w jamie ustnej.
Składniki: jabłko – 98%, suszony koncentrat cytryny, cynamon, witamina C.
Masa netto 20g.
Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiące Jabłko z cynamonem wzbogacone jest witaminą C, która wspomaga odporność organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz bierze udział w syntezie hormonów. Chrupiące Jabłko z cynamonem doprawione jest niezwykle aromatyczną przyprawą - cynamonem, która poza tym, że doskonale uzupełnia słodki smak jabłka, ma lekkie działania rozkurczające.
ROLA BŁONNIKA jest nieoceniona. Wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie organizmu pobudzając pracę jelit i ułatwia prawidłową przemianę materii.
BŁONNIK wspiera proces rozpuszczania i wypłukiwania produktów ubocznych trawienia pozostających w układzie pokarmowym, powoduje uczucie sytości i doskonale miesza się z pożywieniem sprawiając, że organizm pochłaniania mniej tłuszczów.
Chipsy owocowe są pyszną przekąską ‘na słodko’ mimo, że nie zawierają cukru!
Kamis Fit up!™ Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami, które przygotujesz stosując produkty z linii Kamis Fit up!: Sosy Sałatkowe i mieszanki przyprawowe.
Jabłka są owocami niskokalorycznymi -100 g to tylko 30-50 kalorii. Ale nie jest to jedyna jego zaleta. Najcenniejsze w jabłku jest to, że zawiera ponad dwadzieścia różnego rodzaju składników mineralnych i witamin takich, jak: witamina C - która wspiera system odpornościowy, witamina A, magnez skutecznie wzmacniający układ nerwowy, potas obniżający ciśnienie, wapń i krzem, które korzystnie wpływają na włosy i paznokcie. Ale niewątpliwie największym dobrodziejstwem dla organizmu jest błonnik w postaci pektyn. Mówiąc obrazowo, działają one jak miotła i wymiatają toksyny z naszego układu pokarmowego, regulują florę bakteryjną, neutralizują substancje toksyczne, pomagają obniżyć poziom „złego” cholesterolu. Jabłko także uważane jest za wielkiego przyjaciela serca, ponieważ działa wzmacniająco na jego mięsień. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego, miażdżycy i sklerozie.
Rajski owoc także "myje zęby" i jeżeli nie mamy możliwości umycia zębów w danej chwili, zjedzmy wtedy jabłko, a pektyny na pewno nie dopuszczą do rozwoju bakterii w jamie ustnej.
Składniki: jabłko – 98%, suszony koncentrat cytryny, cynamon, witamina C.
Masa netto 20g.
Gość