![Co zrobić z jaj komarów? Co zrobić z jaj komarów?](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/co-zrobic-z-jaj-komarow-229748.jpg)
Kopenhaska Noma to jedna z najlepszych restauracji na świecie, a jej szef – Rene Redzepi – kulinarna gwiazda pierwszej wielkości.
W swojej restauracji duński szef kuchni często sięga po egzotyczne i niebanalne produkty (w menu Nomy rozgościły się już mrówki i koniki polne), nadszedł czas na jaja tak znienawidzonych przez nas komarów.
W jednym z portali społecznościowych Rene Redzepi zamieścił zdjęcie komarzych jaj z komentarzem: „ Dla mnie to nowość, macie może jakieś pomysły co z tego zrobić?”
![Redzepi | Mosquito Eggs](http://finedininglovers.cdn.crosscast-system.com/ImageAlbum/7651/original_redzepi.mosquito.eggs.png)
![](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/braterstwo-raw-czyli-cook-it-raw-w-polsce-11065.jpg)
@reneredzepinoma na Instagram
Pomysły komentujących to między innymi panierka z jaj z sezamem do tuńczyka, blanszowanie i użycie jako kawioru oraz dodanie do omletu lub po prostu – smażenie w maśle z ziołami.
Jaja komarów to delikates w Meksyku, jada się je tam prażone, w tortilli lub z dodatkiem soku z limonki. Może macie swoje pomysły dla szefa kuchni na wykorzystanie komarzych jaj? Jest szansa, że ponownie zawita do Polski (był tu już na ubiegłorocznej edycji wydarzenia Cook it Raw) i skutecznie obniży komarzą populację przed następną wiosną...
W swojej restauracji duński szef kuchni często sięga po egzotyczne i niebanalne produkty (w menu Nomy rozgościły się już mrówki i koniki polne), nadszedł czas na jaja tak znienawidzonych przez nas komarów.
W jednym z portali społecznościowych Rene Redzepi zamieścił zdjęcie komarzych jaj z komentarzem: „ Dla mnie to nowość, macie może jakieś pomysły co z tego zrobić?”
![Redzepi | Mosquito Eggs](http://finedininglovers.cdn.crosscast-system.com/ImageAlbum/7651/original_redzepi.mosquito.eggs.png)
![](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/braterstwo-raw-czyli-cook-it-raw-w-polsce-11065.jpg)
@reneredzepinoma na Instagram
Pomysły komentujących to między innymi panierka z jaj z sezamem do tuńczyka, blanszowanie i użycie jako kawioru oraz dodanie do omletu lub po prostu – smażenie w maśle z ziołami.
Jaja komarów to delikates w Meksyku, jada się je tam prażone, w tortilli lub z dodatkiem soku z limonki. Może macie swoje pomysły dla szefa kuchni na wykorzystanie komarzych jaj? Jest szansa, że ponownie zawita do Polski (był tu już na ubiegłorocznej edycji wydarzenia Cook it Raw) i skutecznie obniży komarzą populację przed następną wiosną...
Polpal
misia5
Dzięki za poprawę nastroju:) Dzięki Tobie kolejny dzień przeprowadzki będzie znacznie lepszy niż poprzedni:)
zbysiowa
Polpal dał super pomysły hihi
kołczu
misia5
Pod mikroskopem z użyciem przyrządów do mikrochirurgii:)