Zielone jeszcze orzechy włoskie nie nadają się do jedzenia. Możemy je jednak wykorzystać, np. robiąc pyszną i zdrowotną nalewkę, która przyniesie żołądkowi ulgę.
Wystarczy, że zielone włoskie orzechy pokroimy wraz z łupinkami i ułożymy w słoiku po czym zalejemy czystym spirytusem. Tak przygotowaną zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwa tygodnie. Po upływie tego czasu jest gotowa do spożycia. Wystarczy pić, gdy zajdzie taka potrzeba niewielką jej ilość. Średnio ok. pół kieliszka.
Wystarczy, że zielone włoskie orzechy pokroimy wraz z łupinkami i ułożymy w słoiku po czym zalejemy czystym spirytusem. Tak przygotowaną zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwa tygodnie. Po upływie tego czasu jest gotowa do spożycia. Wystarczy pić, gdy zajdzie taka potrzeba niewielką jej ilość. Średnio ok. pół kieliszka.