W tej poradzie przekaże wam jak zdrowym owocem jest awokado. Ma tłusty delikatny w smaku miękisz, który poza dużą ilością soli mineralnych i witamin zawiera łatwo przyswajalne nienasycone kwasy tłuszczowe. Awokado należy do najbardziej tuczących warzyw, ale też jest bardzo zdrowe i pożywne.
Po przekrojeniu i usunięciu pestki można je nadziewać i podawać jako bardzo wykwintną przystawkę. Doskonale nadaje się również do ozdobienia sałatek. Wybierać należy owoce miękkie, których łupina powinna się lekko uginać pod naciskiem palca. Nie w pełni dojrzałe awokado wystarczy owinąć w papier i przez kilka dni trzyma w temperaturze pokojowej.
Po przekrojeniu i usunięciu pestki można je nadziewać i podawać jako bardzo wykwintną przystawkę. Doskonale nadaje się również do ozdobienia sałatek. Wybierać należy owoce miękkie, których łupina powinna się lekko uginać pod naciskiem palca. Nie w pełni dojrzałe awokado wystarczy owinąć w papier i przez kilka dni trzyma w temperaturze pokojowej.