Majonezy (np. Majonez Swidnicki) doskonale nadaje się on również jako baza do przyrządzania wszelkiego rodzaju wiosennych dipów.
Proponujemy przygotowanie trzech rodzajów smacznych dipów, których bazą jest majonez Świdnicki, jogurt naturalny i przyprawy. Jogurt z majonezem mieszamy i dzielimy na trzy porcje. Do pierwszej dodajemy wyciśnięty duży ząbek czosnku, oregano oraz sól i pieprz. Do drugiej porcji wsypujemy ostrą i słodką paprykę i dodajemy jedną dużą łyżkę ketchupu. Trzeci dip przyrządzamy z curry, pieprzu ziołowego, soli i przyprawy warzywnej. Wykonanie dipów zajmuje zaledwie kilka minut i już po chwili można z rozkoszą chrupać zanurzane w Świdnickich dipach marchewki, seler naciowy, rzodkiewki, kalarepę, a nawet kalafior. To lekka przekąska na wiosenną lekkość ducha.
Jeżeli jednak ciepłe, słoneczne dni kojarzą nam się nieodwołalnie ze smakiem grillowanego mięsa, spróbujmy swoje ulubione danie z grilla urozmaicić Świdnickim dipem grillowym. Jogurt naturalny mieszamy z trzema łyżkami majonezu Świdnicki, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pokrojony w kostkę ogórek kiszony. Do smaku oczywiście przyprawy Świdnicki.
Dla wszystkich smakoszy majonezowych przekąsek, w zależności od ich potrzeb kulinarnych, firma M&J przygotowała majonez Świdnicki aż w sześciu różnych pojemnościach: 200, 300, 450, 500, 900, a nawet 2650 ml.
Cieszmy się każdym promieniem słońca i nigdy nie zapominajmy o smakowitych dipach Świdnicki bez względu na to, czy jesteśmy amatorami warzyw czy miłośnikami „konkretnej” przekąski.