Ekspertka spotkania Katarzyna Jaszczyk – Górska, specjalistka w zakresie dietetyki leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, opowiedziała zaproszonym gościom o gotowaniu wg Pięciu Przemian. Uczestnicy spotkania, podczas wykładu, poznali najlepsze godziny spożywania śniadań oraz jak pory roku wpływają na to, co powinniśmy jeść.
Zaproponowane przez Ekspertkę menu okazało się ciekawe i zaskakujące. Uczestnicy warsztatów mogli spróbować śniadań na słodko: kaszy jaglanej z korzennym sosem z gruszek oraz kaszy owsianej z migdałami, żurawiną i jagodami Goji, a także śniadań wytrawnych: soczewicy z warzywami i kaszy jaglanej z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą. W menu znalazło się również miejsce na deser - ekspertka przygotowała kulki jaglane kokosowo – daktylowe. Nie zabrało również ciekawych napojów, zaproszeni goście spróbowali kawy wg Pięciu Przemian, zimowego napoju wzmacniającego nerki oraz napoju bazyliowego.
Więcej interesujących informacji na temat Kuchni wg Pięciu Przemian, przepisy oraz wywiady z uczestnikami styczniowych warsztatów Akademii Smaku Bosch, znajdziecie na kolejnych stronach magazynu. Mamy nadzieję, że dostarczą Wam one wielu śniadaniowych inspiracji.
Zapraszamy do lektury kolejnego magazynu, którego tematem przewodnim jest „Śniadanie: jedz jak król”.
Redakcja Akademii Smaku Bosch
Zaproponowane przez Ekspertkę menu okazało się ciekawe i zaskakujące. Uczestnicy warsztatów mogli spróbować śniadań na słodko: kaszy jaglanej z korzennym sosem z gruszek oraz kaszy owsianej z migdałami, żurawiną i jagodami Goji, a także śniadań wytrawnych: soczewicy z warzywami i kaszy jaglanej z kiełkami na patelnię, prażonymi pestkami słonecznika, rukolą i kolendrą. W menu znalazło się również miejsce na deser - ekspertka przygotowała kulki jaglane kokosowo – daktylowe. Nie zabrało również ciekawych napojów, zaproszeni goście spróbowali kawy wg Pięciu Przemian, zimowego napoju wzmacniającego nerki oraz napoju bazyliowego.
Więcej interesujących informacji na temat Kuchni wg Pięciu Przemian, przepisy oraz wywiady z uczestnikami styczniowych warsztatów Akademii Smaku Bosch, znajdziecie na kolejnych stronach magazynu. Mamy nadzieję, że dostarczą Wam one wielu śniadaniowych inspiracji.
Zapraszamy do lektury kolejnego magazynu, którego tematem przewodnim jest „Śniadanie: jedz jak król”.
Redakcja Akademii Smaku Bosch
BĄBELEK85
Nina W.
Ela Dz