Ekologiczny cukier trzcinowy

Portfolio marki Cukier Królewski (Südzucker Polska) powiększone zostało w ostatnich dniach o nowy produkt – ekologiczny cukier trzcinowy BIO.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Ekologiczny cukier trzcinowy
Do produkcji nowego cukru wykorzystywana jest trzcina cukrowa pochodząca z ekologicznych plantacji w Ameryce Południowej.

Podążając za coraz bardziej wymagającymi konsumentami oraz chcąc wyjść na przeciw ich oczekiwaniom, Südzucker Polska, producent Cukru Królewskiego, w najnowszej odsłonie postawił na ekologię!

Cukier trzcinowy BIO wytwarzany jest z oczyszczonego soku naturalnie uprawianej trzciny cukrowej, której plantacje znajdują się w Ameryce Południowej. Jej uprawy zgodne są z normami Unii Europejskiej dotyczącymi rolnictwa ekologicznego.

Naturalny cukier trzcinowy jest wysoko ceniony za swe ekologiczne pochodzenie. Jest tak słodki, jak zwykły cukier. Można go zatem wszechstronnie stosować - zarówno do słodzenia kawy, herbaty, jak i pieczenia czy gotowania. Cukier trzcinowy BIO uświetnia swym wyjątkowym aromatem każdą potrawę.
Wystarczy wsypać łyżeczkę, zamknąć oczy i … poczuć prawdziwą, naturalną przyjemność

Wprowadzenie do portfolio cukru trzcinowego BIO to nie pierwsza przygoda Cukru Królewskiego z ekologią. Początkiem tego roku Cukier Królewski stał się partnerem pro-ekologicznego pokazu mody – Recykling Multiplikacje. Opakowania cukru stały się inspiracją oraz tworzywem z którego powstała kolekcja niezwykłych - słodkich strojów.