„Dzień z Podravką” to warsztaty i konkurs adresowany do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych. W ich trakcie uczestnicy poznali nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach.
Celem warsztatów było otwarcie na nowe technologie, trendy i receptury oraz wykorzystanie nowych technik na przykładzie kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, podniesienie atrakcyjności i jakości kształcenia zawodowego oraz zwiększenie praktycznej wiedzy na temat nowych trendów kulinarnych. Wykorzystania ich w tradycyjnej kuchni.
Organizatorzy żywią nadzieję, iż dzięki nowo zdobytej wiedzy uczestnicy warsztatów mogą znacząco zwiększyć swoją atrakcyjność zawodową na rynku pracy. Pomysłodawcą projektu była „Fundacja Łączenia światów” ,a mecenasem firma Podravka Polska. Warsztaty prowadził Łukasz Konik.
W konkursie biorą udział ekipy składające się z laureatów konkursów szkolnych.
Laureaci etapu międzyszkolnego:
Dzierżoniów: Peter Doda, Kamil Bojda, Sebastian Słabosz, Trzebinia: Monika Bernaś, Dawid Jasica, Justyna Wołek, Łódź: Przemysław Szułczyński, Małgorzata Majcher, Tomasz Kuna, Kościelec: Łukasz Czerczak, Michalina Marciniak, Mateusz Popielarz, Tarnów: Tomasz Marcinek, Andrzej Nowak, Dariusz Łabędź, Elbląg: Piotr Zasada, Natalia Antoniuk, Marcin Kalinowski, Zielona Góra: Anna Nawara, Karolina Kądziela, Paweł Błoch.
Każda z ekip startujących dostanie tzw. Black Box, w którym będą się znajdować produkty z których, po przygotowaniu własnych receptur, należy ugotować przystawki i dania główne. Na całe zadanie ekipy mają 110 minut. Tuż po obradach jury poznamy zwycięzców. O poczynaniach uczestników niezwłocznie powiadomimy Was po Wielkim Finale. Trzymajcie za nich kciuki!
Celem warsztatów było otwarcie na nowe technologie, trendy i receptury oraz wykorzystanie nowych technik na przykładzie kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, podniesienie atrakcyjności i jakości kształcenia zawodowego oraz zwiększenie praktycznej wiedzy na temat nowych trendów kulinarnych. Wykorzystania ich w tradycyjnej kuchni.
Organizatorzy żywią nadzieję, iż dzięki nowo zdobytej wiedzy uczestnicy warsztatów mogą znacząco zwiększyć swoją atrakcyjność zawodową na rynku pracy. Pomysłodawcą projektu była „Fundacja Łączenia światów” ,a mecenasem firma Podravka Polska. Warsztaty prowadził Łukasz Konik.
W konkursie biorą udział ekipy składające się z laureatów konkursów szkolnych.
Laureaci etapu międzyszkolnego:
Dzierżoniów: Peter Doda, Kamil Bojda, Sebastian Słabosz, Trzebinia: Monika Bernaś, Dawid Jasica, Justyna Wołek, Łódź: Przemysław Szułczyński, Małgorzata Majcher, Tomasz Kuna, Kościelec: Łukasz Czerczak, Michalina Marciniak, Mateusz Popielarz, Tarnów: Tomasz Marcinek, Andrzej Nowak, Dariusz Łabędź, Elbląg: Piotr Zasada, Natalia Antoniuk, Marcin Kalinowski, Zielona Góra: Anna Nawara, Karolina Kądziela, Paweł Błoch.
Każda z ekip startujących dostanie tzw. Black Box, w którym będą się znajdować produkty z których, po przygotowaniu własnych receptur, należy ugotować przystawki i dania główne. Na całe zadanie ekipy mają 110 minut. Tuż po obradach jury poznamy zwycięzców. O poczynaniach uczestników niezwłocznie powiadomimy Was po Wielkim Finale. Trzymajcie za nich kciuki!
Tit
Gość