Chorwacka Podravka wprowadziła na rynek dwa nowe produkty: Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano oraz Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką. Cechą wyróżniającą sosy Podravki jest ich skład – aż 93% w przypadku sosu toskańskiego i 96% w przypadku sosu włoskiego stanowią świeże pomidory! Warto także podkreślić, że oba sosy powstały na bazie pomidorów drobno krojonych, co doskonale wpływa nie tylko na smak, ale również wygląd potrawy przyrządzonej z ich użyciem.
Do produkcji sosów użyto wyłącznie naturalnych składników, w tym świeżych pomidorów dojrzałych w słońcu Italii. Oprócz nich Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano (96% składu stanowią pomidory) zawiera także oliwę z oliwek, cebulę, czosnek i odrobinę chilli. Z kolei Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką (93% składu to pomidory) wzbogacono dodatkowo oliwą z oliwek i cebulą. Sosy wyprodukowano z myślą o przyrządzaniu takich przysmaków, jak spaghetti (lub każdy inny rodzaj makaronu), lasagne czy pizze. Pasują one również do dań mięsnych z grilla, dań warzywnych typu leczo lub mousaka, kopytek, pyz, a także ciepłych i zimnych przekąsek jak na przykład dipy, bruschetta, zapiekanki.
Nowe sosy, podobnie jak pozostałe produkty pomidorowe firmy, powstały z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Stanowią źródło błonnika oraz naturalnych przeciwutleniaczy: likopenu i beta-karotenu. Zawierają witaminę A, witaminy z grupy B, witaminę C i E oraz mikroelementy: potas, wapń, żelazo, selen, magnez, mangan i miedź.
Włoski sos pomidorowy oraz Toskański sos pomidorowy z dodatkami od firmy Podravka oferowane są w 500g kartonikach Tetra Pak z łatwym otwarciem, w cenie 5,50 zł/ opakowanie. Taka pojemność wystarcza do przygotowania potrawy dla 4 osób. Jeżeli jednak nie zużyjemy całego opakowania na raz, możemy je przechowywać w lodówce maksymalnie do trzech dni. Oba produkty są już dostępne w sklepach detalicznych na terenie całego kraju.
Do produkcji sosów użyto wyłącznie naturalnych składników, w tym świeżych pomidorów dojrzałych w słońcu Italii. Oprócz nich Włoski sos pomidorowy z kaparami i oregano (96% składu stanowią pomidory) zawiera także oliwę z oliwek, cebulę, czosnek i odrobinę chilli. Z kolei Toskański sos pomidorowy z czosnkiem i pietruszką (93% składu to pomidory) wzbogacono dodatkowo oliwą z oliwek i cebulą. Sosy wyprodukowano z myślą o przyrządzaniu takich przysmaków, jak spaghetti (lub każdy inny rodzaj makaronu), lasagne czy pizze. Pasują one również do dań mięsnych z grilla, dań warzywnych typu leczo lub mousaka, kopytek, pyz, a także ciepłych i zimnych przekąsek jak na przykład dipy, bruschetta, zapiekanki.
Nowe sosy, podobnie jak pozostałe produkty pomidorowe firmy, powstały z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Stanowią źródło błonnika oraz naturalnych przeciwutleniaczy: likopenu i beta-karotenu. Zawierają witaminę A, witaminy z grupy B, witaminę C i E oraz mikroelementy: potas, wapń, żelazo, selen, magnez, mangan i miedź.
Włoski sos pomidorowy oraz Toskański sos pomidorowy z dodatkami od firmy Podravka oferowane są w 500g kartonikach Tetra Pak z łatwym otwarciem, w cenie 5,50 zł/ opakowanie. Taka pojemność wystarcza do przygotowania potrawy dla 4 osób. Jeżeli jednak nie zużyjemy całego opakowania na raz, możemy je przechowywać w lodówce maksymalnie do trzech dni. Oba produkty są już dostępne w sklepach detalicznych na terenie całego kraju.