Celem projektu jest zwiększenie praktycznej wiedzy młodych adeptów sztuki kulinarnej na temat zdrowego, a nie tylko efektownego odżywiania, komponowania zbilansowanych diet. Zastosowanie najnowszych zdobyczy nauki i techniki jest zachętą i magnesem do udziału w warsztatach dla nie zawsze zainteresowanej zdrowym odżywianiem młodzieży.
W trakcie warsztatów uczestnicy poznają nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach. Warsztaty prowadzi Łukasz Konik.
Zdobywana w trakcie warsztatów wiedza na temat nowych trendów kulinarnych znacząco podniesie konkurencyjność na rynku pracy absolwentów szkół objętych tym programem.
Inauguracja programu odbyła się 28.04.11 w Zespole Szkół nr 2 im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie.
Dzięki zdobytym umiejętnościom młodzi, już doceniani adepci sztuki kulinarnej mogą dodatkowo zabłysnąć w swoim środowisku, przez co projekt oddziałuje również na ich otoczenie – rodzinę, przyjaciół.
W trakcie warsztatów uczestnicy poznają nowatorskie metody obróbki żywności, przygotowania i przyprawiania potraw oraz zamykania ich w interesujących formach. Warsztaty prowadzi Łukasz Konik.
Zdobywana w trakcie warsztatów wiedza na temat nowych trendów kulinarnych znacząco podniesie konkurencyjność na rynku pracy absolwentów szkół objętych tym programem.
Inauguracja programu odbyła się 28.04.11 w Zespole Szkół nr 2 im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie.
Dzięki zdobytym umiejętnościom młodzi, już doceniani adepci sztuki kulinarnej mogą dodatkowo zabłysnąć w swoim środowisku, przez co projekt oddziałuje również na ich otoczenie – rodzinę, przyjaciół.
Gość
Pzdr