Futomaki z krewetką królewską i tykwą

Futomaki z krewetką królewską, tykwą i świeżą sałatą poleca www.sushiconsultants.pl

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Futomaki z krewetką królewską i tykwą

Składniki
Ryż do sushi, liść „nori”, krewetki królewskie, tykwa, avocado, zielona sałata karbowana, serek philadelphia light, biały sezam, imbir marynowany, chrzan „wasabi”, sos sojowy

Sposób wykonania
Rozkładamy liść „nori”. ¾ „nori” pokrywamy ryżem (90g). Następnie delikatnie smarujemy przez środek ryżu serkiem „philadelphia light”. W tym samym miejscu nakładamy sałatę karbowaną, tykwę i avocado, przykrywając warzywa czterema krewetkami. Posypujemy prażonym sezamem. Całość zwijamy i tniemy na sześć kawałków. Podajemy z „wasabi”, imbirem i sosem sojowym. Smacznego!

http://sushiconsultants.pl/

Rezerwacje:
Krzysztof Nowosielski

tel:502-394-924

email: biuro@sushiconsultants.pl