(przepis dla 2 osób)
czas przygotowania ok. 30 min.
Składniki:
2 filety z łososia
mała natka koperku
mała natka pietruszki
4 ziemniaki (około 500 g)
8 małych pomidorów (około 150 g)
cebulka dymka
sól
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Pietruszkę i koperek drobno posiekaj.
2. Ziemniaki obierz albo dokładnie umyj, następnie gotuj w osolonej wodzie około 20-25 min.
3. Łososia posyp solą i pieprzem, ułóż go w naczyniu żaroodpornym. Posyp koperkiem i pietruszką, a naokoło ułóż pomidorki.
4. Całość skrop oliwą z oliwek.
5. Wstaw rybę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 13-15 minut.
6. Łososia przełóż na talerze podawaj z młodymi ziemniaczkami.
czas przygotowania ok. 30 min.
Składniki:
2 filety z łososia
mała natka koperku
mała natka pietruszki
4 ziemniaki (około 500 g)
8 małych pomidorów (około 150 g)
cebulka dymka
sól
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1. Pietruszkę i koperek drobno posiekaj.
2. Ziemniaki obierz albo dokładnie umyj, następnie gotuj w osolonej wodzie około 20-25 min.
3. Łososia posyp solą i pieprzem, ułóż go w naczyniu żaroodpornym. Posyp koperkiem i pietruszką, a naokoło ułóż pomidorki.
4. Całość skrop oliwą z oliwek.
5. Wstaw rybę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 13-15 minut.
6. Łososia przełóż na talerze podawaj z młodymi ziemniaczkami.