Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Do mielonego mięsa dodać drobno posiekaną cebulę, kapustę, ryż, kaszę mannę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Z masy formować owalne porcje, obtaczać w bułce tartej.
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 1,5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, angielskie ziele. Dusić pod przykryciem około 40 minut.
Do wywaru z mięsa dodać koncentrat pomidorowy, mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić solą , pieprzem i cukrem.
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 1,5 szklanki wody, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, angielskie ziele. Dusić pod przykryciem około 40 minut.
Do wywaru z mięsa dodać koncentrat pomidorowy, mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować, doprawić solą , pieprzem i cukrem.