„Krok po kroku z Robertem Sową” to propozycja dla tych, którzy lubią proste, ale niebanalne dania. Robert Sowa zadbał o to, aby zaproponowane składniki były najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i potrzebnym czasie do przygotowania dania. Dodatkowo zadanie ułatwią zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy wykonania potrawy.
Mam nadzieję, że będziecie przygotowywać potrawy wspólnie ze mną, „krok po kroku”, a książka będzie dla Was miłym drogowskazem na kulinarnej drodze, pełnej radości i smaku – mówi Robert Sowa.
Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem. Robert Sowa nie zapomniał także o wegetarianach – warto spróbować sałatki z makaronem i suszonymi pomidorami, pierogów ze szpinakiem i kurkami czy sałatki z cykorii i mandarynek.
Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka „Krok po kroku z Robertem Sową” pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.
Książka „Krok po kroku z Robertem Sową ukazała się nakładem Edipresse Książki - jest dostępna we wszystkich dobrych księgarniach oraz na www.hitsalonik.pl.
Mam nadzieję, że będziecie przygotowywać potrawy wspólnie ze mną, „krok po kroku”, a książka będzie dla Was miłym drogowskazem na kulinarnej drodze, pełnej radości i smaku – mówi Robert Sowa.
Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem. Robert Sowa nie zapomniał także o wegetarianach – warto spróbować sałatki z makaronem i suszonymi pomidorami, pierogów ze szpinakiem i kurkami czy sałatki z cykorii i mandarynek.
Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka „Krok po kroku z Robertem Sową” pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.
Książka „Krok po kroku z Robertem Sową ukazała się nakładem Edipresse Książki - jest dostępna we wszystkich dobrych księgarniach oraz na www.hitsalonik.pl.