Grey Goose w koktailach

Wódka Grey Goose zaprasza na niezwykle zmysłową podróż, w której przewodnikiem będzie Dimitri Lezinska, znany na całym świecie ambasador marki Grey Goose.

         
ocena: 2/5 głosów: 2
Grey Goose w koktailach

Azja, Europa i Ameryka. Trzy kontynenty,  trzy różne kultury, trzy koktajle. Wódka Grey Goose zaprasza na niezwykle zmysłową podróż, w której przewodnikiem będzie Dimitri Lezinska, znany na całym świecie ambasador marki Grey Goose.

Trzy strony świata
Ambasador marki Grey Goose, Dimitri Lezinska, zmysłowe doznania z podróży stara się odzwierciedlić w tworzonych przez siebie drinkach. Meksyk, Włochy i Daleki Wschód zainspirowały go do stworzenia niepowtarzalnych koktajli, z których każdy oddaje wyjątkowy klimat miejsc, które odwiedził. Charakterystyczne kolory, smaki i zapachy stały się inspiracją podczas tworzenia egzotycznych koktajli La Sieste De L’ete, A Quamquat Quest oraz At Night Falls.

LA SIESTE DE L’ETE

A QUMQUAT QUEST

AT NIGHT FALLS

Koktajle przygotowane przez Dimitri Lezinska pozwalają przenieść się do odległych zakątków świata i poczuć smak towarzyszący dalekim wyprawom. Zaproponowane przez markę Grey Goose koktajle inspirują do tworzenia nowych kompozycji inspirowanych własnymi podróżami, zarówno bliskimi jak i tymi bardzo odległymi.

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.