
Od drinków, poprzez przystawki, dania główne do deserów - o niczym nie zapomniano. Proponowane przepisy są wykwintne, ale nie trzeba stać godzinami w kuchni, żeby je wykonać. Liczy się efekt wizualny, zaskoczenie gości, nowy smak dla podniebienia.
Żeby przygotować gruszkowy szampan, potrzebne są gruszki, nektar gruszkowy i alkohol. Autorzy nie tylko przedstawiają przepis, pomagają też dobrać odpowiednie kieliszki i opisują jak je udekorować. Naszych gości zachwycimy musem ogórkowym w szklaneczkach. Rozpływać się będą nad ciastek czekoladowym z kremem makademia.
Dziś ugotowałam pesto z brokułów z orzechami nerkowca, na deser upiekłam – brownie z malinami. Właściwie mam ochotę wypróbować każdy przepis. Standardowe składniki, za które rachunek nie będzie ruiną dla portfela, połączone są w wymyślny sposób. Nawet bób, jeśli doda się do niego szafranu i poda w ciekawych szklaneczkach, staje się sukcesem kulinarnym. Jestem bardzo zadowolona, że odkryłam tę książkę.
1001 przepisów. Imprezowe bufety
Wyd. Oleksiejuk
Żeby przygotować gruszkowy szampan, potrzebne są gruszki, nektar gruszkowy i alkohol. Autorzy nie tylko przedstawiają przepis, pomagają też dobrać odpowiednie kieliszki i opisują jak je udekorować. Naszych gości zachwycimy musem ogórkowym w szklaneczkach. Rozpływać się będą nad ciastek czekoladowym z kremem makademia.
Dziś ugotowałam pesto z brokułów z orzechami nerkowca, na deser upiekłam – brownie z malinami. Właściwie mam ochotę wypróbować każdy przepis. Standardowe składniki, za które rachunek nie będzie ruiną dla portfela, połączone są w wymyślny sposób. Nawet bób, jeśli doda się do niego szafranu i poda w ciekawych szklaneczkach, staje się sukcesem kulinarnym. Jestem bardzo zadowolona, że odkryłam tę książkę.
1001 przepisów. Imprezowe bufety
Wyd. Oleksiejuk
Tit