Koperek jest bardzo smaczną przyprawa bogatą w witaminy i sole mineralne. Dużo używam go w kuchni. M. in. dodaję do zup rożnego rodzaju, posypuję nim ziemniaki. Oczywiście latem bez problemu można go używać dowoli, bo jest świeży i dostępny na co dzień. Natomiast zimą jest z tym problem. Dostępny jest tylko suszony.
Ale poradziłem sobie z tym. Latem przygotowałem świeży koperek na zimę. Pęczki koperku pokroiłem drobno. Skropiłem delikatnie wodą. Włożyłem do przygotowanych pojemników plastikowych (żywnościowych). Następnie je pozamykałem i włożyłem do zamrażalnika. Teraz jak będzie potrzebny po sezonie będzie jak znalazł, prawda?
Ale poradziłem sobie z tym. Latem przygotowałem świeży koperek na zimę. Pęczki koperku pokroiłem drobno. Skropiłem delikatnie wodą. Włożyłem do przygotowanych pojemników plastikowych (żywnościowych). Następnie je pozamykałem i włożyłem do zamrażalnika. Teraz jak będzie potrzebny po sezonie będzie jak znalazł, prawda?