Po szafkach chomikujesz łakocie na gorsze czasy? No tak, z tym, że zanim nadejdą - wyjadasz cały zapas słodyczy, a potem żałujesz, bo zapowiedzieli się znajomi, a do sklepu nie masz czasu się wybrać?
Jest i na to sposób - niektóre rzeczy wystarczy umiejętnie zamrozić. Gwarantuję, że te w zamrażarce nie kuszą aż tak jak w szafce - zazwyczaj zapominamy o nich a przypominamy sobie dopiero w odpowiednim momencie. Zobacz zatem, co i jak możesz zamrozić.
1. Jeśli chcemy zamrozić słodkie bułki - włóżmy je do foliowych woreczków, niech pozostaną szczelnie zamknięte. Po wyjęciu z zamrażarki rozmrażamy je w folii, następnie wyjmujemy i wstawiamy do niezbyt długo do piekarnika.
2. Mrożenie ciasta najlepiej przeprowadzać w folii - zagniecione wcześniej ciasto wkładamy do zamrażarki, często okazuje się bowiem, że dzięki temu na szybko mozna przygotować babeczki.
Jeśli placek jest gotowy - watro zapakować go w plastikowy pojemnik, by nie stracił kształtu i nie pokruszył się.
3. Najpopularniejszym deserem, który na pewno się nie zepsuje są oczywiście lody - najlepiej te przygotowane wcześniej samodzielnie.
Jest i na to sposób - niektóre rzeczy wystarczy umiejętnie zamrozić. Gwarantuję, że te w zamrażarce nie kuszą aż tak jak w szafce - zazwyczaj zapominamy o nich a przypominamy sobie dopiero w odpowiednim momencie. Zobacz zatem, co i jak możesz zamrozić.
1. Jeśli chcemy zamrozić słodkie bułki - włóżmy je do foliowych woreczków, niech pozostaną szczelnie zamknięte. Po wyjęciu z zamrażarki rozmrażamy je w folii, następnie wyjmujemy i wstawiamy do niezbyt długo do piekarnika.
2. Mrożenie ciasta najlepiej przeprowadzać w folii - zagniecione wcześniej ciasto wkładamy do zamrażarki, często okazuje się bowiem, że dzięki temu na szybko mozna przygotować babeczki.
Jeśli placek jest gotowy - watro zapakować go w plastikowy pojemnik, by nie stracił kształtu i nie pokruszył się.
3. Najpopularniejszym deserem, który na pewno się nie zepsuje są oczywiście lody - najlepiej te przygotowane wcześniej samodzielnie.