A wiec w bardzo prosty sposób.
Smażone w kawałku mięso czerwone najlepiej jest lekko przycisnąć palcem. Jeśli mięso się ugnie jest to znak, że jest gotowe do konsumpcji. Gdy jednak wolisz, aby stek był średnio wysmażony, zdejmuj go z ognia, kiedy jeszcze się ugina pod naciskiem.
Natomiast drób jest upieczony, gdy po nakłuciu mięsa wypłynie jasny, aromatyczny sok.
Rybę można zdjąć z patelni, kiedy lekko rozchylone nożem lub widelcem mięso jest białe, a nie przezroczyste. Mam nadzieję, że pomogłam.
Smażone w kawałku mięso czerwone najlepiej jest lekko przycisnąć palcem. Jeśli mięso się ugnie jest to znak, że jest gotowe do konsumpcji. Gdy jednak wolisz, aby stek był średnio wysmażony, zdejmuj go z ognia, kiedy jeszcze się ugina pod naciskiem.
Natomiast drób jest upieczony, gdy po nakłuciu mięsa wypłynie jasny, aromatyczny sok.
Rybę można zdjąć z patelni, kiedy lekko rozchylone nożem lub widelcem mięso jest białe, a nie przezroczyste. Mam nadzieję, że pomogłam.