Jeśli serwujemy na stół winogrona powinniśmy podać je tak, by nasz gosć nie miał problemu z ich konsumpcją.
Winogrona kładziemy tak samo jak pozostałe owoce - umyte i osuszone na paterze. jednka w przypadku winogron powinniśmy pamiętać o tym, by na dodatkowym talerzyku na serwetce ułożyć nożyczki. Nożyczki posłużą do odcinania poszczególnych gałązek, w zależności od tego, jaką porcję zechce nałożyć sobie nasz gość.
Winogrona jemy palcamy, całe owoce, jeśli nie lubimy skórek czy pestek można je oddzielić i odłożyć na swoim talerzyku, jednka należy tego unikać, gdyż wygląda to mało apetycznie.
Winogrona kładziemy tak samo jak pozostałe owoce - umyte i osuszone na paterze. jednka w przypadku winogron powinniśmy pamiętać o tym, by na dodatkowym talerzyku na serwetce ułożyć nożyczki. Nożyczki posłużą do odcinania poszczególnych gałązek, w zależności od tego, jaką porcję zechce nałożyć sobie nasz gość.
Winogrona jemy palcamy, całe owoce, jeśli nie lubimy skórek czy pestek można je oddzielić i odłożyć na swoim talerzyku, jednka należy tego unikać, gdyż wygląda to mało apetycznie.