Solenie i suszenie warzyw
Solenie i susznei warzyw oraz owoców jest łatwą i tanią metoda konserwacji żywności. Dzięki niej szybko poradzimy sobie z nadmiarem świeżych produktów i zachowamy je na przyszłość.
Poznaj przepisy i porady kuchenne w Kuchnia Wieszjak. Z nami świat kuchenny nie będzie miał przed Tobą tajemnic. Zobacz jak zrobić idealną lasagne, panierkę, ciasto naleśnikowe. Poznasz tajemnice domowego twarogu i ciasta drożdżowego.
Nasze porady kulinarne na pewno przydadzą Ci się w kuchni zarówno od święta jak i na co dzień.
Naleśniki już nie będą przywierały do patelni i dowiesz się jakie mięso najlepiej pasuje do obiadu rodzinnego, a jakie do wykwintnej kolacji oraz poznasz łatwą i tanią metodę konserwacji żywności.
Porady Kuchnia Wieszjak zawierają pomysły, podpowiedzi, które ułatwią Twoją codzienną pracę w kuchni - gotowanie, pieczenie, smażenie.
Solenie i susznei warzyw oraz owoców jest łatwą i tanią metoda konserwacji żywności. Dzięki niej szybko poradzimy sobie z nadmiarem świeżych produktów i zachowamy je na przyszłość.
Chciałabym przedstawić Wam kilka rad, jak przygotować pyszną lasagne. Jeśli będziecie się do nich stosować, to jestem przekonana, że lasagna wyjdzie idealna i bardzo smaczna
Któż z nas nie zajadał się pysznymi bułeczkami drożdżowymi? Zapewne, niewielu by odpowiedziało, że nie jadło ich nigdy. Bułeczki drożdżowe nie dość, że pyszne to jeszcze nie drogie.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem zwolenniczką domowych wyrobów. Twaróg też robię sama, bo chcę być pewna, że jem produkty najwyższej jakości
Nieługo rozpocznie się sezon grillowy. Zamiast w domu, dania będziemy przygotowywać na grillu. O czym należy pamiętać, zanim usiądziemy do stołu?
Niedługo w warzywniakach pojawią się nowalijki. Wiosną i latem nasze menu zazwyczaj jest lżejsze i delikatniejsze.
Topinambur, czyli roślina bulwiasta, bardzo dobra ale niestety mało wykorzystywana, ciesząca się niską reputacją. Jej zastosowanie kulinarne jest bardzo obszerne i zdrowe. Zachęcam serdecznie do poznania Topinambura.
Każdy, kto gotuje, wie że bez pewnych sprzętów najzwyczajniej w świecie nie da się obejść. Uważam, że jednym z takich urządzeń jest blender, dlaczego?
Nieświeże mięso to chyba jeden z najbardziej niebezpiecznych produktów dla naszego zdrowia, a nawet życia. Zwracajmy uwagę na to, co kupujemy.
O świeżosci przegrzebków świadczy kolor, powinien być jasno kremowy, bez przebarwień i „miły” rybi zapach