Chociaż na rynku są już makarony w różnych kolorach i (choć tylko w teorii) smakach, to ja chcę przedstawić kilka domowych sposobów, na zmianę koloru lub/i smaku makaronu.
Jednym ze sposobów to ugotowanie makaronu w soku pomidorowym bądź warzywnym - zabarwi na pomarańczowo i doda ciekawego smaku.
Kolejny sposób (dość znany) - to ugotowanie makaronu w kostce rosołowej - dzięki temu uzyskujemy dwa rezultaty - smak (zwyczajny drobiowy, warzywny lub grzybowy) oraz to, że makaron nie będzie się kleił. Mój ulubiony trick na dobry makaron to dodanie do wody sporej ilości masła i suszonej bazylii - smak wyśmienity!
Makaron można ugotować jeszcze w wodzie z dodatkiem rozmaitych przypraw, barwiących - szafran, kurkuma albo nadających smak - imbir, zioła (bazylia, tymianek).
Pamiętajcie, by po skorzystaniu z któregoś z tych sposobów, nie płukać wodą makaronu! Miłej zabawy w kreatywność :)
Jednym ze sposobów to ugotowanie makaronu w soku pomidorowym bądź warzywnym - zabarwi na pomarańczowo i doda ciekawego smaku.
Kolejny sposób (dość znany) - to ugotowanie makaronu w kostce rosołowej - dzięki temu uzyskujemy dwa rezultaty - smak (zwyczajny drobiowy, warzywny lub grzybowy) oraz to, że makaron nie będzie się kleił. Mój ulubiony trick na dobry makaron to dodanie do wody sporej ilości masła i suszonej bazylii - smak wyśmienity!
Makaron można ugotować jeszcze w wodzie z dodatkiem rozmaitych przypraw, barwiących - szafran, kurkuma albo nadających smak - imbir, zioła (bazylia, tymianek).
Pamiętajcie, by po skorzystaniu z któregoś z tych sposobów, nie płukać wodą makaronu! Miłej zabawy w kreatywność :)