Jak z wyprzedzeniem przygotować składniki do wypieków?

Nie kupuj gotowych ciast w proszku! Możesz zrobić własny, gotowy do pieczenia mix składników – prosty i praktyczny.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Jak z wyprzedzeniem przygotować składniki do wypieków?
1.Przygotuj swoje ulubione przepisy na chleby, ciasta, ciasteczka, muffiny czy naleśniki. Na początek wystarczą dwa – trzy.

2.Zbierz suche składniki dla danego przepisu – już odmierzone.

3.Pojemnik, słoik, tudzież torebkę zamykaną hermetycznie w której będzie przechowywać składniki opisz – po prostu napisz na niej przepis i jakie mokre dodatki trzeba dodać do gotowej suchej mieszanki, w jakiej temperaturze piec itp.

4.Wsyp do pojemnika / torebki przygotowane suche składniki – są gotowe za każdym razem, kiedy masz ochotę przygotować swój ulubiony wypiek i nie musisz odmierzać każdego składnika!

5.Przechowuj w lodówce lub zamrażalce.