
1.Przygotuj swoje ulubione przepisy na chleby, ciasta, ciasteczka, muffiny czy naleśniki. Na początek wystarczą dwa – trzy.
2.Zbierz suche składniki dla danego przepisu – już odmierzone.
3.Pojemnik, słoik, tudzież torebkę zamykaną hermetycznie w której będzie przechowywać składniki opisz – po prostu napisz na niej przepis i jakie mokre dodatki trzeba dodać do gotowej suchej mieszanki, w jakiej temperaturze piec itp.
4.Wsyp do pojemnika / torebki przygotowane suche składniki – są gotowe za każdym razem, kiedy masz ochotę przygotować swój ulubiony wypiek i nie musisz odmierzać każdego składnika!
5.Przechowuj w lodówce lub zamrażalce.
2.Zbierz suche składniki dla danego przepisu – już odmierzone.
3.Pojemnik, słoik, tudzież torebkę zamykaną hermetycznie w której będzie przechowywać składniki opisz – po prostu napisz na niej przepis i jakie mokre dodatki trzeba dodać do gotowej suchej mieszanki, w jakiej temperaturze piec itp.
4.Wsyp do pojemnika / torebki przygotowane suche składniki – są gotowe za każdym razem, kiedy masz ochotę przygotować swój ulubiony wypiek i nie musisz odmierzać każdego składnika!
5.Przechowuj w lodówce lub zamrażalce.