Kanapka do szkoły w nowej odsłonie

Pierwszy dzień szkoły za nami. W wirze szkolnych obowiązków Twoje dziecko będzie potrzebować dodatkowej energii do pracy i nauki. Dostarczą mu jej pyszne kanapki, które z apetytem zje na drugie śniadanie!

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Kanapka do szkoły w nowej odsłonie
fot. Fotolia
O ogromnej roli pierwszego śniadania wiedzą niemal wszyscy. Daje nam ono podstawową dawkę energii, dzięki której możemy aktywnie rozpocząć dzień. Niestety to nie wszystko – a zaledwie pierwszy krok do celu. Po 2-3 godzinach od pierwszego posiłku poziom energii spada, a organizm potrzebuje kolejnego zastrzyku, bez którego nie może funkcjonować prawidłowo. Dlatego też tak ważne jest drugie śniadanie, które doda sił i poprawi funkcjonowanie umysłu.

Złe nawyki do wytępienia

Żyjąc w biegu, często nie przywiązujemy wagi do tego, co i w jaki sposób jemy. Najmłodsi biorą z nas ten niechlubny przykład. Wybierają tak jak my – najprościej i najszybciej. Słodka bułka czy batonik często wygrywają z domowymi kanapkami. Dlatego znajdźmy chwilę, aby pokazać dzieciom, że jedzenie to coś naprawdę fajnego i ciekawego. Zainspirujmy je nowymi smakami, obudźmy w nich ciekawość. I nie zapominajmy o sobie – w końcu przykład idzie z góry.
pasztet polski
Kanapka nie taka nudna

Drugie śniadanie wcale nie musi być skomplikowane, a przygotowanie - czasochłonne. Wbrew pozorom kanapka jest wyjściem nie tylko szybkim, ale i ciekawym. Wszystko zależy od odpowiedniej kombinacji składników, kolorów i smaków. Maluchy lubią różnorodność! Kolorowe jest apetyczne i skutecznie przyciąga uwagę.

Dlatego dobrą bazą pysznej kanapki są pasztety z serii Kanapki Świata od Drosed. Wartościowe, sycące i delikatne – zasmakują każdemu dziecku. Wyróżnia je przede wszystkim różnorodność – znajdziemy wśród nich m.in. treściwą i pożywną Angielską Pastę z kurcząt z kawałkami piersi drobiowej, która doskonale zaspokoi głód oraz np. Pasztet Polski o delikatnym smaku i lekkiej konsystencji. Wystarczy chwila, aby zrobić na ich bazie pyszną kanapkę – chrupiące pieczywo, kremowy pasztet i trochę kolorowych warzyw – rzodkiewki, sałaty czy szczypiorku – ot, cały sekret!
pasta z kurcząt

Informacje prasowe