kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Karnawałowe wariacje ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ostatkowe wariacje ze śledzia norweskiego.

Karnawałowe wariacje ze śledzia

Składniki:

Karnawałowe wariacje ze śledzia

 

  • Kieliszek I
  • ¼ fileta ze śledzia norweskiego
  • 1 płaska łyżeczka czarnego kawioru
  • ½ figi przekrojonej na pół
  • Kilka orzeszków piniowych
  • Kilka listków rukoli
  • Mały kawałek cytryny
  • Kilka kropel oliwy z oliwek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karnawałowe wariacje ze śledzia
Wszystkie składniki ozdobnie ułóż w kieliszku i skrop odpowiedni kieliszek - oliwą z oliwek, sokiem z limonki oraz olejem z pestek dyni.



Autorem przepisu jest Tomasz Jakubiak, który także wystylizował danie wraz z Grzegorzem Łapanowskim. 



Źródło: Norweska Rada ds. Ryb i Owoców Morza