Kraftskiva to wielka rakowa uczta. Szwedzkie święto odbywa się pod koniec lata, w sierpniu. Teraz także w Polsce mamy okazję wziąć udział w inspirowanej tą rodzimą - prawdziwej uczcie smaków z dodatkiem... raków.
Szwedzka kuchnia słynie z wspaniale przyrządzanych raków. Mawia się, że tamtejsze raki są wyjątkowo smaczne. Dlatego też w sierpniu wsystkie sklepowe wystawy przypomninają o zbliżającym się święcie.
W tym roku już 23 września 2011 w Łodzi w Pato Port Łódź odbędzie się wielka degustacja tradycyjnych potraw szwedzkiej kuchni wraz z nauką jedzenia raków.
Ponadto na przybyłych czekają ciekawe konkursy, a całą imprezę uświetni muzyka biesiadna.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat kuchni szwedzkiej czytaj: Jak jadają Szwedzi?
Kraftskiva czyli uczta rakowa
Chcesz dowiedzieć się jak przyrządzać raki, a może nigdy nie próbowałeś, bo nie wiesz jak to się je? Weź udział w uczcie rakowej!
ocena: 5/5 głosów: 1